«Земля (збірник)» Ольга Кобилянська

«Земля (збірник)» Ольга КобилянськаНазва: Земля (збірник)
Автор: Ольга Кобилянська
Жанри: Українська класика, Українська освітня література, Література 19 століття
ISBN: 978-966-03-3566-0
Фрагмент
Yakaboo

Читати книгу Скачати книгу

Про книгу «Земля (збірник)» Ольга Кобилянська

Повість «Земля» є справжньою соціально-психологічною драмою, у якій авторка майстерно змальовує різні характери. Герої її творів стають уособленням або чеснот або деградації. У повісті показано, як злидні ламають людей, як одні проходять випробування на чистоту сумління, інші ж — ні. А наскрізний мотив братовбивства у творі спонукає до глибоких роздумів над сенсом людського життя та праці, над моральністю людини.

На нашому літературному сайті UA-Book Ви можете читати онлайн українською та скачати безкоштовно книгу «Земля (збірник)» Ольга Кобилянська у відповідному форматі: epub, fb2, txt, rtf, pdf на телефон, андроїд, айфон, ipad без реєстрації та sms (смс). Книга – найкращий вчитель, друг та компаньйон. У ній зберігаються таємниці Всесвіту, загадки людини та відповіді на будь-які питання. У нас зібрані найкращі представники як зарубіжної, так і вітчизняної літератури, класичні та сучасні книги, видання з психології та саморозвитку, казки для дітей та роботи виключно для дорослих. Кожен знайде тут саме те, що подарує безліч приємних моментів.

Цитати з книги «Земля (збірник)» Ольга Кобилянська

Мабуть, ні одна дівчина на світі не вміла так любити, як вона! В її обіймах він неначе змінився. Своїми великими червоними устами пила з нього всю енергію і силу; пила його, коли лиш гляділа на нього своїми очима. І під тими поглядами, що або сміялися, або іскрами обсипували його, — м’як, ослабав і тратив усяку волю. Її сміх, голосний, короткий, уриваний сміх, виривав його з усякого надумування й поривав із собою, а слова її все підходили йому під його душевний лад.

Здавалося, ціле його єство зібралося лише в те одно почуття, в любов до неї, і стратило розуміння чого іншого. Купався і поринав у тім чутті. Відчував її в собі, мов життя, і ані через думку не переходило йому розлучатися з нею.

Оба гляділи в будуще життя, як у ніч.

Світ для всіх. Для багачів і убогих.

Смерть одна робить, що сама хоче, і має велику силу проти нас.

Скачати безкоштовно книгу українською «Земля (збірник)» Ольга Кобилянська


Скачати txt Скачати pdf Скачати fb2 Скачати rtf Скачати epub

Читати онлайн книгу українською «Земля (збірник)» Ольга Кобилянська

Ua-Book
Додати коментар