«Скарб» Олекса Стороженко

«Скарб» Олекса СтороженкоНазва: Скарб
Автор: Олекса Стороженко

Жанри: Список шкільної літератури 7 клас, Шкільні підручники, Література 19 століття, Українська класика

Повна версія книги БЕЗКОШТОВНО
Читати книгу Скачати книгу

Про книгу «Скарб» Олекса Стороженко

Оповідання «Скарб» змушує читача задуматись над такими вічними питаннями, як: «Що таке щастя?», «Яким чином його можна досягти?» і «Чи існує доля?». Та не дивлячись на філософське підґрунття, книга Олекса Стороженка «Скарб» відрізняється легкістю і веселим гумором. Це один із найкращих творів у доробку автора, включений до обов’язкової шкільної програми.

Головний герой — сільський парубок Павло. Усі його односельчани глибоко переконанні, що він найщасливіша людина в їхньому краї. Йому не доводилось ані важко працювати, ані горя в житті зазнати. Батьки були добрі та працьовиті люди, а тому за життя зуміли надбати достатньо майна, щоб їхньому синочку ні про що не варто було турбуватися. Білі ручки Павлуся не торкалися роботи, і коли батьків не стало, про нього почали піклуватися наймити. Герой вдало одружився. Бог дав йому молоду та гарну жінку, а згодом і здорових гарних дітей.

А про те, що цьому чоловікові явно щастить, сільські мешканці зрозуміли із одного кумедного випадку. Якось ввечері хлопці зібрались «скарб» шукати. Кликали із собою і Павла, а той відповів, що, як буде Божа ласка, то скарб і сам йому у вікно впаде. На вулиці парубки помітили здохлого собаку і вирішили пожартувати та й вкинути її у Павлове вікно. А тільки-но це зробили, як почули дзвін монет, що так і посипалися з того собаки. Купити книгу «Скарб» — значить отримати чудовий, наповнений дотепних жартів та глибокого змісту твір.

На нашому літературному сайті UA-Book Ви можете читати онлайн українською та скачати безкоштовно книгу «Скарб» Олекса Стороженко у відповідному форматі: epub, fb2, txt, rtf, pdf на телефон, андроїд, айфон, ipad без реєстрації та sms (смс). Книга – найкращий вчитель, друг та компаньйон. У ній зберігаються таємниці Всесвіту, загадки людини та відповіді на будь-які питання. У нас зібрані найкращі представники як зарубіжної, так і вітчизняної літератури, класичні та сучасні книги, видання з психології та саморозвитку, казки для дітей та роботи виключно для дорослих. Кожен знайде тут саме те, що подарує безліч приємних моментів.

Скачати безкоштовно книгу українською «Скарб» Олекса Стороженко


Скачати txt Скачати pdf Скачати rtf Скачати epub

Читати онлайн книгу українською «Скарб» Олекса Стороженко

Ua-Book
Додати коментар